Skip to content

logo-koncepty-bistro-bar-bile

Snídaně

– v centru Ostravy –

Ve všední dny servírujeme snídaně
od 08:00 do 11:30

V sobotu otevíráme o hodinu později, ale nasnídat se u nás můžete až do zavíračky, čili
od 09:00 do 14:00

Pokud dostanete chuť na naši snídaňovou nabídku v odpoledních hodinách, nebojte se zeptat obsluhy, pokud je to v našich silách, rádi vám vyjdeme vstříc.

vejce_benedikt_2_instagram-2

Vejce benedikt

– 189 Kč –

Vejce Benedikt je velice oblíbená snídaně, která se skládá z vejce vařeného ve vodní víru, posazeném společně s plátkem vepřové šunky od kosti na anglickém snídaňovém muffinu, který pro vás každé ráno pečeme, aby byl vždy čerstvý a křupavý.
Nejvýraznější součástí je holandská omáčka, při jejíž přípravě dbáme na vyváženou chuť a konzistenci. 

„Podle pověsti byl pokrm vyvinut v New Yorku v 19. století v hotelu Delmonico, ale někteří lidé tvrdí, že původ tohoto jídla je starší a sahá až do 13. století, kdy žil italský opat Benedikt z Nursie. Tento opat zakazoval svým mnichům jíst maso a namísto toho je učil vařit vejce na toast, čímž si pokrm vysloužil jméno po svém propagátorovi.“

francouzske_toasty_detail_instagram

Francouzské toasty

– 209 Kč –

Vlajková loď našich snídaní snoubí sladkou chuť javorového sirupu, ovoce a vanilkové zmrzliny Häagen-Dazs se slanou chutí smažené slaniny. Toustový chleba si samozřejmě pečeme sami, abychom vám mohli servírovat pořádnou porci této lahodné dobroty, u níž po prvním soustu pochopíte, že nevšední kombinace vybraných ingrediencí je jedinečná a delikátní souhra chutí.

„Francouzské tousty jsou typickým příkladem francouzského pečiva a jejich historie sahá až do středověku. Dodnes jsou tousty extrémně populární a můžeme se s nimi setkat v nejrůznějších variantách, kombinacích a příchutích po celé planetě.“

hotdog_snidane_instagram

Snídaňový hotdog

– 199 Kč –

Klasické párky s hořčicí nám přišly nudné, a tak v našem snídaňovém menu můžete najít opravdu vydatný hotdog. Domácí jemně máslovou houskuobjímající šťavnatý párek od Bobra plníme míchanými vejci a najemno krájenými kousíčky zeleniny pokryté zapečeným cheddarem. To celé ještě sypeme cibulovoslaninovým prachem.

„Původ slova „hotdog“ je sporný a existuje několik teorií o tom, jak tento název vznikl. Podle jedné z teorií pochází slovo „hotdog“ z německého slova „dachshund“ (jezevčík), protože párky, které se používaly v hotdogu, připomínaly tvar těla tohoto psa. Jiná teorie tvrdí, že označení „hotdog“ vzniklo, protože se předpokládalo, že párky, které se používaly v hotdogu, byly vyrobeny z psího masa. Ať už je pravdivá jakákoli z těchto teorií, hotdog je název, který se ujal a stal se oblíbeným jídlem jak v USA, tak po celém světě.“

 

michana_vejce_koncepty_instagram

Míchaná vejce

– 159 Kč –

Klasická lehká snídaně, která v nabídce nemůže chybět. Do vajec přidáváme cheddar a vepřovou šunku od kosti či smaženou slaninu, záleží na vašich preferencích. Jako přílohu podáváme opečenou domácí bulku. Pokud budete chtít, můžeme vejce servírovat také jako omeletu, stačí vaše přání sdělit obsluze.

„Jedna porce obsahuje zhruba 25 g bílkovin, samotná vejce jsou také velice bohatá na obsah vitamínu A, D, E a K, stejně jako železa a zinku.“